March 29, 2024

Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στα ΗΕ προήδρευσε των Εκλογών για την Επιτροπή των ΗΕ Εξάλειψης κάθε Μορφής Διάκρισης σε Βάρος των Γυναικών

Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος Πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης, εξελέγη δια βοής στην Προεδρία της 14 ης συνάντησης των κρατών μερών της Σύμβασης για την Εξάλειψη κάθε Μορφής Διάκρισης σε Βάρος των Γυναικών ( CEDAW ) που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή (23.6.06) στην έδρα του ΟΗΕ. Η συνάντηση είχε ως σκοπό την διενέργεια εκλογών των κρατών μερών στην Σύμβαση για ανάδειξη 12 νέων μελών στην Επιτροπή για την Εξάλειψη των Διακρίσεων σε Βάρος των Γυναικών προς αντικατάσταση 12 εμπειρογνωμόνων της Επιτροπής των οποίων η θητεία λήγει στις 31.12.2006.

Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος μετά την εκλογή του εξέφρασε ευχαριστίες για την εμπιστοσύνη του σώματος προς το πρόσωπο του και υπογράμμισε το ρόλο που διαδραματίζει η CEDAW στην εξάλειψη των διακρίσεων σε βάρος της γυναίκας. Εξήρε επίσης την επαγγελματικότητα των μελών και το έργο της Επιτροπής γεγονός που διαπιστώθηκε κατά την πρόσφατη εξέταση τον περασμένο Μαϊο της 3 ης , 4 ης και 5 ης περιοδικής έκθεσης της Κύπρου από την Επιτροπή.