March 29, 2024

Έκθεση Ζωγραφικής – 50χρονα Κυπριακής Δημοκρατίας

Στα πλαίσια των εορτασμών για τα 50χρονα της Κυπριακής Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία χθες Τρίτη (23 Νοεμβρίου) στο Σπίτι της Κύπρου στη Νέα Υόρκη, έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «50 + 1» των Κύπριων ζωγράφων Τατιάνας Σωτηροπούλου και Σταύρου Αντωνόπουλου. Η έκθεση τελούσε υπό την αιγίδα του Μονίμου Αντιπροσώπου της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη Πρέσβη Μηνά Χατζημιχαήλ και της Γενικού Προξένου της Κύπρου στη Νέα Υόρκη Κούλλας Σοφιανού.

Σε σύντομο χαιρετισμό της η κα Σοφιανού εξήρε το έργο των δύο καταξιωμένων Κύπριων καλλιτεχνών οι οποίοι είπε διαπρέπουν τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Είπε επίσης ότι οι δύο καλλιτέχνες έχουν τιμήσει την Κύπρο με τη συμμετοχή τους σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε πολλές πόλεις του εξωτερικού. Η έκθεση, είπε, είναι αφιερωμένη στα 50 χρόνια της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην επιτυχημένη πορεία της και στα επιτεύγματα της όπως η ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δυστυχώς όμως, τόνισε, η Κύπρος παραμένει ένα διαιρεμένο νησί και μόνη μας ευχή είναι σύντομα να επανενωθεί.

Στην αντιφώνηση της η κα Σωτηροπούλου ευχαρίστησε τον κ. Χατζημιχαήλ και την κα Σοφιανού για την τιμή που τους δόθηκε να παρουσιάσουν τα έργα τους στη Νέα Υόρκη και ανέλυσε στο κοινό την σύνθεση της «Τάμα» η οποία αποτελείται από 101 μαντήλια και αντιπροσωπεύει ένα τάμα και μια ευχή για την ελευθερία της Κύπρου.

Στα εγκαίνια της έκθεση παρέστησαν πολλοί ομογενείς, δημοσιογράφοι, αντιπρόσωποι της διπλωματικής κοινότητας και φίλοι της τέχνης