April 19, 2024

Αποχαιρετιστήρια συνάντηση Μονίμου Αντιπροσώπου με Γενικό-Γραμματέα ΟΗΕ

1 Φεβρουαρίου 2017

Secretary General meeting with H.E. Mr. Nicholas Emiliou (PR, REPUBLIC OF CYPRUS).

Secretary General meeting with H.E. Mr. Nicholas Emiliou (PR, REPUBLIC OF CYPRUS).

Ενόψει της επικείμενης αναχώρησης του από τη Νέα Υόρκη, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου Πρέσβης Νικόλας Αιμιλίου, είχε σήμερα το απόγευμα στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, αποχαιρετιστήρια συνάντηση με το Γενικό-Γραμματέα του Διεθνούς Οργανισμού κ. António Guterres. Ο κ. Αιμιλίου αναλαμβάνει αυτό το μήνα νέα καθήκοντα ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Αιμιλίου, μετέφερε τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη και ευχαρίστησε το Γενικό-Γραμματέα για την προσωπική του εμπλοκή για λύση του Κυπριακού προβλήματος και ιδιαίτερα για τη συμμετοχή του στη Διάσκεψη της Γενεύης για την Κύπρο τον περασμένο μήνα. Στη διάρκεια της συνάντησης ανασκοπήθηκε η όλη πορεία του Κυπριακού, οι τελευταίες εξελίξεις και οι μελλοντικές προοπτικές.

Ο Γενικός-Γραμματέας διαβεβαίωσε τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες του προς εξεύρεση μιας βιώσιμης και κοινώς αποδεκτής λύσης για το Κυπριακό πρόβλημα. Τέλος ευχαρίστησε τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο για τη συνεργασία τους και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη νέα του αποστολή.