April 20, 2024

Εκδήλωση προς τιμή της Πρώτης Κυρίας από το Cyprus Children’s Fund

Εκδήλωση προς τιμή της Πρώτης Κυρίας της Κύπρου από το Ταμείου Βοήθειας των Παιδιών της Κύπρου – 5 Μαρτίου 2017

Το Ταμείο Βοήθειας Παιδιών της Κύπρου, τίμησε χθες το βράδι στο Loeb Boathouse, στο Central Park στη Νέα Υόρκη, με το «Βραβείο Ανθρωπισμού και Φιλανθρωπίας» την επίτιμη Πρόεδρο του Ταμείου κα Άντρη Αναστασιάδη, στη διάρκεια του ετήσιου δείπνου του. Παράλληλα της απονεμήθηκε το Μετάλιο του Αποστόλου Παύλου – η ανώτατη τιμητική διάκριση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής – από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Δημήτριο. Επίσης το Ταμείο Βοήθειας Παιδιών, επένειμε ειδική τιμητική διάκριση της Κυπριακής καταγωγής Harriet Pavles George, η οποία διετέλεσε Δικαστής του Αστικού Δικαστηρίου της Νέας Υόρκης για 20 χρόνια και ενεργό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου για πολλά χρόνια.

Παρόντες στην κατάμεστη αίθουσα ήταν ο Πρόεδρος του Ταμείου Βοήθειας των Παιδιών της Κύπρου κ. Σάββας Τσίβικος, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Δημήτριος, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη Πρέσβης Κορνήλιος Κορνηλίου, οι Γενικοί Πρόξενοι Ελλάδας και Κύπρου στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας και Πρέσβης Βασίλης Φιλίππου, ο Πρόξενος της Ελλάδας κ. Μάνος Κουμπαράκης, η Γενική Λογίστρια της Κυπριακής Δημοκρατίας κα Ρέα Γεωργίου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υποτροφιών του Ταμείου κ. Charles Anastasiou, ο Πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ κ. Φίλιπ Κρίστοφερ, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής κ. Κυριάκος Παπαστυλιανού, παράγοντες της ομογένειας, επιφανείς Ελληνοαμερικανοί και απλοί ομογενείς.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο παρουσιαστής ειδήσεων και δημοσιογράφος των τηλεοπτικών καναλιών CBS και Bloomberg κ. John Metaxas ενώ μέλη της Χορωδίας του Παγκυπρίου υπό τη διεύθυνση του Φύτου Στράτη ερμήνευσαν κυπριακά τραγούδια.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρώτος αντιπρόεδρος του Ταμείου Βοήθειας Νίκος Ζίττης, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο κ. Charles Anastasiou, ο κ. Κυρίακος Παπαστυλιανού, ο κ. Φίλιπ Κρίστοφερ, και ο Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας.

Λαμβάνοντας το λόγο ο Πρόεδρος του Ταμείου Βοήθειας των Παιδιών κ. Τσίβικος, υπογράμμισε ότι ο Οργανισμός έχει βοηθήσει και συνεχίζει να βοηθεί αυτούς που έχουν ανάγκη, όχι μόνο τα παιδιά και της οικογένειες τους αλλά και τους άπορους φοιτητές στην Κύπρο, ενώ απέτισε φόρο τιμής στην Πρώτη Κυρία της Κύπρου και τη Δικαστή Harriet Pavles George για το πολύχρονο έργο τους. Παράλληλα κάλεσε την κα Αναστασιάδη να στείλει το μήνυμα της ομογένειας προς στον Πρόεδρο της Κύπρου, «Η ομογένεια, συνεχίζει τον αγώνα και τις προσπάθειες της και είμαστε πάντοτε στρατιώτες στον αγώνα της Κύπρου για την απελευθέρωση της. Αλλά σίγουρα μια απελευθέρωση και μια λύση που να είναι πραγματική και να διαινωνίζει το μέλλον του Ελληνισμού στην Κύπρο» είπε. Τέλος ο κ. Τσίβικος επέδωσε εκ μέρους του Ταμείου στην κα Αναστασιάδη, επιταγή $25,000 για την ενίσχυση του Ανεξάρτητου Φορέα Κοινωνικής Στήριξης, που στηρίζει Κύπριους φοιτητές οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις σπουδές τους λόγω της οικονομικής κρίσης

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Δημήτριος διάβασε συγχαρητήρια επιστολή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου προς τον Πρόεδρο του Ταμείου κ. Τσίβικο και τους τιμώμενους. Είπε ότι πρόκειται για μια πολύ ξεχωριστή βραδιά και χαρακτήρισε “τεράστιο επίτευγμα” τη δημιουργία του Φορέα. Αναφέρθηκε επίσης στη συμβολή της κ. Αναστασιάδη στη διοργάνωση της συναυλίας στην Κύπρο, πέρυσι.

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος εξήρε τη δικαστή Harriet Pavles George για την εμπλοκή της σε πολλούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στην Πρώτη Κυρία της Κύπρου για τη συμμετοχή της σε διάφορα προγράμματα, τα οποία περιστρέφονται γύρω από τη βελτίωση της ζωής των παιδιών αλλά κυρίως για την ίδρυση και λειτουργία του Φορέα Κοινωνικής Στήριξης για ενίσχυση των οικονομικά δυσπραγούντων νέων, που η οικονομική κρίση δεν τους αφήνει να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής επέδωσε επιταγή $10,000 προς ενίσχυση του Ταμείου Βοήθειας Παιδιών.

Στην ομιλία της η κα Αναστασιάδη τόνισε ότι είναι ιδιαίτερη τιμή και προνόμιο για την παρουσία της στο ετήσιο δείπνο του Ταμείου Βοήθειας των Παιδιών. Είμαι πολύ συγκινημένη για την καλοσύνη και την αγάπη όλων εσάς και συναισθηματικά υπερήφανη, συνέχισε, και σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την απονομή του «Βραβείου Ανθρωπισμού και Φιλανθρωπίας». Να λαμβάνω εγώ αυτό το βραβείο, ειλικρινά είναι άνω των προσδοκιών μου, είπε.

Η Πρώτη Κυρία υπογράμμισε το αξιοσημείωτο έργο που επιτελεί πάνω από 40 χρόνια το Ταμείο Βοήθειας των Παιδιών, προσφέροντας υποστήριξη και οικονομική βοήθεια σε χιλιάδες παιδιά και οικογένειες με ανάγκες μετά την καταστροφική Τουρκική εισβολή του 1974. Συμπληρώνοντας εξέφρασε το σεβασμό και τον θαυμασμό για τη συμπόνοια και αφοσίωση που προσφέρει το Ταμείο στους συμπατριώτες μας στην Κύπρο.

Καταλήγοντας η κα Αναστασιάδη έμπλεξε το εγκώμιο του Αρχιεπίσκοπου Αμερικής τονίζοντας ότι ήταν αυτός που έθεσε τα θεμέλια για τη δημιουργία του ανεξάρτητου Φορέα Κοινωνικής Στήριξης των φοιτητών. «Θα ήθελα να αναφέρω ότι ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος ήταν ο πρώτος που αγκάλιασε και στήριξε το όραμα μου για την δημιουργία του «Ανεξάρτητου Φορέα Κοινωνικής Στήριξης». Θα ήθελα επίσης, μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου να τον ευχαριστήσω καθώς και όλους εσάς για την τεράστια υποστήριξη σας σ’ αυτόν τον Φορέα,» είπε η Πρώτη Κυρία.