March 29, 2024

Προκήρυξη θέσης επιτόπιου προσωπικού στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη

Νέα Υόρκη, 13 Νοεμβρίου 2017

Η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στα Ηνωμένα Έθνη, Νέα Υόρκη, δέχεται αιτήσεις για πλήρωση μίας (1) θέσης Λειτουργού για θέματα Τύπου με τους όρους επιτόπιου προσωπικού για πλήρη απασχόληση στη βάση συμβολαίου για περίοδο ενός έτους με δυνατότητα ανανέωσης. Η μισθοδοτική κλίμακα της θέσης είναι η αρχική βαθμίδα της Κλίμακας GS-10 με ετήσιο μεικτό μισθό που ανέρχεται σε 62,500 Δολάρια Αμερικής. Η εργοδότηση θα γίνει σύμφωνα με τις Οδηγίες για την Απασχόληση και τους Όρους Υπηρεσίας του Επιτόπιου Προσωπικού των Διπλωματικών Αποστολών της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Εξωτερικό.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ

Πανεπιστημιακό δίπλωμα ή τίτλος στη Δημοσιογραφία, Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, Διεθνείς Σχέσεις, Νομικά, Οικονομικές, Πολιτικές, Κοινωνικές ή Κλασσικές Επιστήμες. (Σημείωση: Ο όρος «πανεπιστημιακό δίπλωμα ή τίτλος» καλύπτει και μεταπτυχιακό δίπλωμα ή τίτλο).

Πολύ καλή γνώση της Ελληνικής και της Αγγλικής γλώσσας.

Ακεραιότητα χαρακτήρα, εχεμύθεια, υπευθυνότητα, πρωτοβουλία και ευθυκρισία.

 

ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣ

Με οδηγίες και σε συνεννόηση με τον Αρχηγό της Διπλωματικής Αποστολής στην οποία υπηρετεί:

Φροντίζει για την προβολή της Κύπρου στον Αμερικανικό Τύπο και εργάζεται για την ανάπτυξη των σχέσεων με τα ΜΜΕ της χώρας.

Μεταφράζει και αξιολογεί την αρθρογραφία και ειδησιογραφία των έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ που αφορούν άμεσα ή έμμεσα την Κύπρο και το Κυπριακό πρόβλημα.

Υποβάλλει τακτικές εκθέσεις προς τον Πρέσβη σχετικά με τις τάσεις και τη στάση του Αμερικανικού Τύπου όσον αφορά την Κύπρο και το Κυπριακό πρόβλημα.

Απαντά σε αρνητικά δημοσιεύματα του Αμερικανικού Τύπου για την Κύπρο.

Ενημερώνει το Υπουργείο Εξωτερικών πάνω σε θέματα Τύπου, προβολής και δημοσιότητας.

Συγγράφει κείμενα για προβολή της Κύπρου.

Καλύπτει δηλώσεις ξένων αξιωματούχων και αξιωματούχων της Κυπριακής Δημοκρατίας που επισκέπτονται τη χώρα στην οποία υπηρετεί και ετοιμάζει εκθέσεις και ανακοινώσεις προς τον τύπο.

Εκτελεί οποιαδήποτε άλλα καθήκοντα που θα του/της ανατεθούν από τον Αρχηγό της Διπλωματικής Αποστολής, όπως κάλυψη μιας εκ των Επιτροπών ή άλλων συναντήσεων του ΟΗΕ.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση αποστέλλοντας τα πιο κάτω με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση vacancy@cyprusun.org μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου 2017:

  • Αντίγραφα των πιστοποιητικών των ακαδημαϊκών και άλλων συναφών προσόντων που αναφέρονται πιο πάνω
  • Βιογραφικό σημείωμα
  • Αντίγραφο Διαβατηρίου
  • Στοιχεία καθεστώτος παραμονής στις Η.Π.Α.
  • Μία φωτογραφία (σε μορφή jpeg).
  • Δύο συστατικές επιστολές ή υπόδειξη δύο ατόμων από τα οποία μπορούν να ζητηθούν συστάσεις

Τα σχετικά πιστοποιητικά πανεπιστημιακών τίτλων ή διπλωμάτων θα πρέπει να υποβληθούν επιπρόσθετα και σε έντυπη μορφή «hard copy» κατά το στάδιο της συνέντευξης. Εκπρόθεσμη υποβολή αίτησης ή/και αίτηση που δεν θα συνοδεύεται από όλα τα ζητούμενα στοιχεία δεν θα ληφθεί υπόψη. 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Οι υποψήφιοι θα εξετασθούν προφορικώς ή/και γραπτώς. Οι ημερομηνίες των προφορικών ή/και γραπτών εξετάσεων θα καθορισθούν αργότερα και οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν σχετικά.