March 29, 2024

Η Κύπρος και το Saint Vincent και το Grenadines υπέγραψαν συμφωνία Διπλωματικών Σχέσεων

Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου Πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης και η Μόνιμος Αντιπρόσωπος του Saint Vincent and the Grenadines Πρέσβυς Margaret Hughes Ferrari υπέγραψαν σήμερα στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου διμερή συμφωνία σύναψης διπλωματικών σχέσεων.

Με βάση τη Συμφωνία οι δύο χώρες σύμφωνα με την κοινή θέληση τους να αναπτύξουν και να ενδυναμώσουν την φιλία και συνεργασία μεταξύ των δύο κρατών στους πολιτικούς, οικονομικούς, κοινωνικούς, ανθρωπιστικούς και άλλους τομείς, σύμφωνα με τις αρχές και τους κανονισμούς του Χάρτη του ΟΗΕ, την Διεθνή Νομοθεσία και την Σύμβαση της Βιέννης για τις Διπλωματικές Σχέσεις, ημερομηνίας 18 Απριλίου 1961.

Η Συμφωνία υπογραμμίζει επίσης την κοινή τους εμπιστοσύνη ότι η σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Κυβέρνησης της Κύπρου και του Saint Vincent and the Grenadines είναι σύμφωνη με τα συμφέροντα και των δύο κρατών και θα βοηθήσει στην παγίωση της παγκόσμιας ειρήνης και ασφάλειας και της ειρηνικής συνύπαρξης.

Στη διάρκεια σύντομης τελετής ο κ. Μαυρογιάννης εξέφρασε τη χαρά του για την υπογραφή της Συμφωνίας δύο μελών της Κοινοπολιτείας και ευχήθηκε όπως στο μέλλον ενισχυθούν και περαιτέρω σε άλλους τομείς οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών.