April 20, 2024

Επαφές Πρώτης Κυρίας της Κύπρου στη Νέα Υόρκη

Με την ευκαιρία της επίσκεψης της στη Νέα Υόρκη, η Πρώτη Κυρία της Κύπρου κα Έλση Χριστόφια, είχε σήμερα το πρωί συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Βοήθειας Παιδιών της Κύπρου που εδρεύει στην Νέα Υόρκη ( Cyprus Children ‘ s Fund ) και του οποίου επιτελεί Επίτιμη Πρόεδρος. Στη συνάντηση η οποία κράτησε περίπου μία ώρα, παρέστησαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Σ. Τσίβικος, ο Πρώτος Αντιπρόεδρος κ. Π. Παπανικολάου, ο Δεύτερος Αντιπρόεδρος κ. Ν. Ζίττης, η Εκτελεστική Διευθύντρια του Ταμείου κα Λ. Κολόν και τα μέλη κ. Ντ. Δρουσιώτης, κ. Π. Κακογιάννης, κα H . George , κα Ε. Chambous . Παρέστη επίσης η Γενική Πρόξενος της Κύπρου στη Νέα Υόρκη κα Κ. Σοφιανού.

Η κα Χριστόφια ευχαρίστησε το Διοικητικό Συμβούλιο για το έργο που επιτελεί και ενημέρωσε ότι, υπό την αιγίδα της, έχει ιδρυθεί ένα Ταμείο Υποτροφιών στην Κύπρο το Σεπτέμβριο του 2009 με σκοπό να βοηθούνται τα Κυπριόπουλα που είναι ενταγμένα στο Πρόγραμμα του Cyprus Children ‘ s Fund για σπουδές στην Κύπρο και σε άλλα πανεπιστήμια. Εξέφρασε επίσης την παράκληση για πιο στενή συνεργασία μεταξύ των δύο Ταμείων και όπως γίνει η προσπάθεια για προσέγγιση περισσότερων αποδήμων της Αμερικής για να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή.

Ο κ. Τσίβικος, ευχαρίστησε την κα Χριστόφια για την ευκαιρία που τους δίνει για ανταλλαγή απόψεων για καλυτέρευση του προγράμματος του Ταμείου στην Αμερική και τη συνεχάρη για την πρωτοβουλία να ιδρύσει το Ταμείο Υποτροφιών στην Κύπρο προσφέροντας ταυτόχρονα στο Ταμείο συνεισφορά ύψους $2,500. Τόνισε δε ότι απώτερος σκοπός του Cyprus Children ‘ s Fund είναι όπως επιτευχθεί μεγαλύτερη προσωπική επαφή της Πρώτης Κυρίας της Κύπρου με όλους όσους στηρίζουν το Ταμείο στην Αμερική.