April 19, 2024

Συνάντηση κας Έλσης Χριστόφια με αντιπροσώπους της Επιτροπής του Ταμείου Κυπρίων Παιδιών Νέας Υόρκης

Ενόψει της επίσκεψης της στη Νέα Υόρκη, η Πρώτη Κυρία της Κύπρου είχε σήμερα (23.09.09)  (Cyprus Children Fund) υπό την ιδιότητα της ως Επίτιμου Προέδρου του Ταμείου. Στη συνάντηση παρέστησαν ο Πρόεδρος της Ταμείου κ. Σάββας Τσίβικος, ο πρώτος αντιπρόεδρος κ. Πανίκος Παπανικολάου, ο δεύτερος αντιπρόεδρος κ. Ζίττης και ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου στη Νέα Υόρκη κ. Ανδρέας Παναγιώτου.

Ο κ. Τσίβικος ευχαρίστησε την κα Χριστόφια για την ευκαιρία που τους δίνει να ανταλλάξουν σκέψεις και προβληματισμούς προς καλυτέρευση του προγράμματος του Ταμείου ενώ παράλληλα ενημέρωσε για τη δράση του. Δήλωσε ότι γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια ώστε να συνεχισθεί η προσπάθεια που άρχισε πριν πολλά χρόνια για να βοηθούνται παιδιά στην Κύπρο. Τόνισε δε ότι δίνεται αρκετή βαρύτητα στην μηνιαία βοήθεια που στέλλεται στα παιδιά αλλά ταυτόχρονα και στις υποτροφίες που προσφέρονται που το ύψος  τους φέτος ανήλθε σε $30,000. Γίνεται επίσης προσπάθεια μέσα από δωρεές να αυξηθεί το αποθεματικό του ταμείου ώστε να μπορεί να αυξηθεί και το ποσό που δίνεται για τις υποτροφίες.

Η κα Χριστόφια ευχαρίστησε το Συμβούλιο για τη δουλειά που επιτελείται παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Παράλληλα ενημέρωσε τους αντιπροσώπους της Επιτροπής του Ταμείου ότι γίνονται σκέψεις από την Κύπρο όπως διευρυνθεί αυτό το ταμείο με την ίδρυση ενός ταμείου υποτροφιών στην Κύπρο για τα Κυπριόπουλα ώστε να μπορούν να φοιτούν σε τοπικά κολέγια ή πανεπιστήμια. Ενημέρωσε δε ότι καταρτίστηκε ένα πρόγραμμα και ιδρύθηκε μία επιτροπή υποτροφιών η οποία μέχρι στιγμής έχει εξασφαλίσει το ποσό των €45,000 και στόχος είναι να γίνει και εδώ έκκληση στον επιχειρηματικό κόσμο για να συνδράμει οικονομικά στην προσπάθεια αυτή. H πρόταση της κας Χριστόφια βρήκε θετική ανταπόκριση από τους αντιπροσώπους του Ταμείου και υπήρξε η διαβεβαίωση για συνεχή επικοινωνία ώστε να επιτευχθούν οι καινούργιοι στόχοι.

Προηγουμένως η κα Χριστόφια παρακάθισε σε γεύμα το οποίο παρέθεσε η σύζυγος του Γενικού Γραμματέα Ban Soon-taek προς τιμή των συζύγων όλων των αρχηγών κρατών ή κυβερνήσεων