April 20, 2024

Αποχαιρετιστήρια Συνάντηση Μονίμου Αντιπροσώπου με Γενικό Γραμματέα ΟΗΕ

Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος Πρέσβης Μηνάς Χατζημιχαήλ έγινε σήμερα δεκτός από τον Γενικό Γραμματέα των ΗΕ, Ban Ki-moon σε αποχαιρετιστήρια συνάντηση που είχε μαζί του, ενόψει του γεγονότος ότι τον ερχόμενο Απρίλιο αναλαμβάνει νέα καθήκοντα ως Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Βερολίνο.

Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος διαβίβασε καταρχάς στο Γενικό Γραμματέα τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας και τον ευχαρίστησε για τις διαρκείς προσπάθειες του  στο κυπριακό αλλά  και για τη προσωπική του εμπλοκή για λύση του προβλήματος.  Στη διάρκεια της συνάντησης ανασκοπήθηκε η όλη πορεία του κυπριακού αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις, καθώς επίσης οι προοπτικές με βάση τις εξελίξεις αυτές.  Συζήτησαν επίσης το περιεχόμενο της τελευταίας έκθεσης του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο.

Ο Γενικός Γραμματέας ζήτησε από το Κύπριο Πρέσβη να διαβιβάσει εκ μέρους του θερμές ευχές προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  και διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες του στην αναζήτηση λύσης στο κυπριακό. Επεσήμανε επίσης ότι το ενδιαφέρον του για το κυπριακό είναι διαρκές. Τέλος ευχαρίστησε τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο για τη συνεργασία τους και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.