April 20, 2024

Πολιτιστική εκδήλωση στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, στη Νέα Υόρκη, 26 Σεπτεμβρίου 2012

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων για την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με την ευκαιρία της παρουσίας του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου, το βράδυ υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, στο Lincoln Center της Νέας Υόρκης, εκδήλωση με τίτλο «Κύπρος: Μουσική Φιλοξενία».

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Jose Barroso, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της ΕΕ κ. Herman Van Rompuy αλλά και αρχηγοί κρατών, Υπουργοί Εξωτερικών, Μόνιμοι Αντιπρόσωποι, κρατικοί αξιωματούχοι, αξιωματούχοι της Γενικής Γραμματείας των Ηνωμένων Εθνών και επιφανείς προσωπικότητες της Νέας Υόρκης.

Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος ο διακεκριμένος Κύπριος πιανίστας Cyprien Katsaris ο οποίος κατενθουσίασε το κοινό με τον επιτήδειο αυτοσχεδιασμό γνωστών κλασικών κομματιών, ο βαρύτονος Κωνσταντίνος Γιαννούδης, ο δεκατετράχρονος τενόρος Γιώργος Ιωάννου και η παιδική Αρχιεπισκοπή Χορωδία Αμερικής υπό τη διεύθυνση της Μαρίας Κολύβα η οποία τραγούδησε έντεχνα κυπριακά τραγούδια των οποίων οι στοίχοι είχαν μεταφραστεί και τυπωθεί σε μικρό βιβλιαράκι ώστε το κοινό να αντιλαμβάνεται το νόημα των τραγουδιών.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Κυπριακή Ομοσπονδία Αμερικής και είχε την στήριξη της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Κύπρου στη Νέα Υόρκη και του Κυπριακού Γενικού Προξενείου της Νέας Υόρκης