April 19, 2024

Επαφές κας Αναστασιάδη στη Νέα Υόρκη, 25 Σεπτεμβρίου 2013

Η σύζυγος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κα Άντρη Αναστασιάδη επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το Ελληνοαμερικανικό Σχολείο Βασίλειος Σπυρόπουλος που βρίσκεται στο περιοχή Flushing της Νέας Υόρκης. Την Πρώτη Κυρία καλωσόρισαν ο Ιερατικός Προιστάμενος της Εκκλησίας του Αγίου Νικολάου Πρωτοπρεσβύτερος Παύλος Παλεστίδης, η Διευθύντρια του σχολείου κα Αθηνά Κρομύδα, ο Διευθυντής του Τμήματος Ελληνικής Παιδείας της Αρχιεπισκοπής Δρ. Ιωάννης Ευθυμιόπουλος ο οποίος εκπροσωπούσε τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, ο Πρόεδρος της Εκκλησιαστικής Επιτροπής της Εκκλησίας του Αγίου Νικολάου κ. Νίκος Καρακώστας και οι εκπαδευτικοί του σχολείου.

Η κα Αναστασιάδη δέχθηκε μία πολύ ένθερμη υποδοχή από τα Ελληνόπουλα που φοιτούν στο σχολείο Βασίλειος Σπυρόπουλος ενώ η χορωδία του σχολείου παρουσίασε ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα προς τιμή της με διάφορα τραγούδια. Παράλληλα επισκέφθηκε διάφορες τάξεις του σχολείου και συνομίλησε με πολλούς μαθητές καθώς και παιδιά της προδημοτικής τάξης.

Τέλος, η Πρώτη Κυρία μιλώντας προς τους παρευρισκόμενους εξέφρασε τα συγχαρητήρια της ιδίας καθώς και του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα μεγάλα επιτεύγματα που συνεχίζει να σημειώνει το σχολείο στην εκπαίδευση των νέων Ελληνοαμερικανών. Υπογράμμισε ιδιαίτερα την μεγάλη εκτίμηση και τις ευχαριστίες προς την Εκκλησία του Αγίου Νικολάου, καθώς και προς την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής στο σύνολο της, για την μεγάλη προσφορά και τον ουσιαστικό ρόλο που διαδραμματίζει στην παιδεία των νέων της ομογένειας. Την κα Αναστασιάδη συνόδευε η Γενική Πρόξενος της Κύπρου στη Νέα Υόρκη κα Κούλα Σοφιανού.

Το μεσημέρι η Πρώτη Κυρία της Κύπρου παρακάθησε σε γεύμα που παρέθεσε η σύζυγος του Γενικού-Γραμματέα κα Ban Soo-taek προς τιμή των συζύγων όλων των αρχηγών κρατών ή κυβερνήσεων που συμμετέχουν στις εργασίες της 68ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών ενώ το βράδι θα παρευρεθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε τιμητικό δείπνο που οργανώνει η Κυπριακή Ομοσπονδία της Αμερικής.