March 29, 2024

Ομιλία του Μονίμου Αντιπροσώπου στο Δικηγορικό Σύλλογο του San Antonio

Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη Πρέσβης Σώτος Ζακχαίος μίλησε την Δευτέρα 26 Μαρτίου ενώπιον του Δικηγορικού Συλλόγου του San Antonio στο Τέξας για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.Την ομιλία παρακολούθησαν η πρώην Δήμαρχος του San Antonio Lila Cockrell, ο Δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου Jefferson Wallace, ο Πρόεδρος και μέλη του Δικηγορικού συλλόγου, καθηγητές και επιχειρηματίες.

Ο κ. Ζακχαίος στην ομιλία του αφού υπογράμμισε την αρνητική στάση της Τουρκικής πλευράς τόνισε την ετοιμότητα της Κυπριακής Κυβέρνησης και της Ελληνοκυπριακής πλευράς να συνεχίσει τις συνομιλίες με βάση την ίδια διαδικασία μέχρι τον 5ον γύρο με στόχο την εξεύρεση μιας δίκαιης λύσης σύμφωνης με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και τις παραμέτρους που είχε θέσει το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Αναφέρθηκε επίσης στις αντιδράσεις στα κατεχόμενα και στην κριτική που ασκείται στην πολιτική της Άγκυρας που καταδικάζει τους Τουρκοκύπριους σε απομόνωση και μη εκμετάλλευση των ευκαιριών που παρέχει η προοπτική προσχώρησης της Κύπρου στην Ε.Ε.