March 28, 2024

Επίσκεψη Πρώτης Κυρίας στην Ιερά Αρχιεπιστκοπή Αμερικής και στο Ronald McDonald

Νέα Υόρκη, 23 Σεπτεμβρίου 2015 

Η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας κα Άντρη Αναστασιάδη είχε σήμερα, Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, ιδιαίτερη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Δημήτριο. Ακολούθως η Πρώτη Κυρία, συνοδευόμενη από τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο και το Γενικό-Πρόξενο κ. Βασίλειο Φιλίππου, επισκέφθηκαν το μη κερδοσκοπικό οργανισμό Ronald McDonald, ο οποίος φιλοξενεί καρκινοπαθή παιδιά από όλον το κόσμο, κατά τη διάρκεια της θεραπείας τους στα διάφορα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης, περιλαμβανομένων και πολλών παιδιών από την Ελλάδα και Κύπρο.

Την κα Αναστασιάδη υποδέχθηκε ο Πρόεδρος τους Ronald McDonald κ. William Sullivan ο οποίος, μεταξύ άλλων, εξέφρασε την εκτίμηση του για τον ενδιαφέρον της Πρώτης Κυρίας να επισκεφθεί τον ίδρυμα, που από το 1978 προσφέρει ένα προσωρινό «σπίτι μακριά απο το σπίτι» για τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο και των οικογενειών τους. Η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας συνεχάρη τους υπεύθυνους στο Ronald McDonald για το έργο που επιτελούν και για την υποστήριξη και φροντίδα που παράσχουν στα παιδιά. Στη συνέχεια ακολούθησε ξενάγηση στις αίθουσες του Ronald McDonald, όπου η κα Αναστασιάδη είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο και φιλοξενούνται στο ίδρυμα και να συζητήσει μαζί τους.

Το μεσημέρι, ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος και η Εκτελεστική Επιτροπή της Εθνικής Φιλοπτώχου παρέθεσαν στην Ιερά Αρχιεπισκοπή γεύμα προς τιμή της Πρώτης Κυρίας, εκφράζοντας τις ευχαριστίες τους για το ενδιαφέρον της προς τη Φιλόπτωχο. Η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας ευχαρίστησε την Φιλόπτωχο η οποία ενεργεί κάτω από την πνευματική καθοδήγηση του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου, για την προσφορά τους προς τους πάσχοντες, τους άπορους και γενικά προς όλους όσους έχουν ανάγκη.