March 28, 2024

Η ομογένεια της Νέας Υόρκης αποχαιρέτισε το Γενικό Πρόξενο της Κύπρου, Πρέσβη Βασίλειο Φιλίππου

 Νέα Υόρκη, 14 Μαΐου 2018

Η ομογένεια της Νέας Υόρκη αποχαιρέτισε το Γενικό Πρόξενο της Κύπρου στη Νέα Υόρκη, Πρέσβη Βασίλειο Φιλίππου, ο οποίος μετατίθεται στην Οτάβα του Καναδά επικεφαλής της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Προς τιμή του και της συζύγου του Ανθής Φιλίππου, η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων σε συνεργασία με την ΠΣΕΚΑ παρέθεσαν, χθες βράδυ, 14 Μαΐου, δείπνο στο οποίο παρευρέθηκαν πρόεδροι και παράγοντες Κυπριακών και Ελληνικών σωματείων. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η βουλευτής Carolyn Maloney που έδωσε στον κ. Φιλίππου τιμητική διακήρυξη του Αμερικανικού Κογκρέσου και ο Κυπριακής καταγωγής δημοτικός σύμβουλος Νέας Υόρκης, κ. Κώστας Κωνσταντινίδης.

Λαμβάνοντας το λόγο, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας κ. Κυριάκος Παπαστυλιανού, χαρακτήρισε τη μεγάλη προσέλευση του κόσμου στην εκδήλωση, ως ένδειξη αγάπης και εκτίμησης προς το πρόσωπο του κ. Φιλίππου για την προσφορά του κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Νέα Υόρκη. «Ο κ. Φιλίππου έβαζε την ομογένεια πάνω από όλα. Δεν κοίταζε ποτέ την ομογένεια ως δουλειά αλλά γιατί την αγαπούσε» είπε.

O Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, κ. Νίκος Νικολάου, εξέφρασε την εκτίμηση του για τη στενή συνεργασία που είχε με τον κ. Φιλίππου. «Είναι ένα καταπληκτικό άτομο. Ότι κάνει είναι μέσα από την καρδιά του και αυτό εκτιμείται από όλους».

Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, σημείωσε ότι ο κ. Φιλίππου και η σύζυγος του προσέφεραν στον Κυπριακό Ελληνισμό τα μέγιστα και αφήνουν βαθύ το αποτύπωμα τους στην ομογένεια. Παράλληλα έπλεξε το εγκώμιο της Κυπριακής παροικίας τονίζοντας ότι οι Κύπριοι της Αμερικής έχουν δημιουργήσει μια οικογενειακή ατμόσφαιρα, και οι προσπάθειες τους διαπνέονται από ομόνοια και αλληλεγγύη.

Ο Εμπορικός Σύμβουλος της Κύπρου στη Νέα Υόρκη, κ. Άριστος Κωνσταντίνου, χαρακτήρισε τον κ. Φιλίππου ως ξεχωριστό άτομο, πρόθυμο πάντοτε να μοιραστεί τις γνώσεις και τις εμπειρίες του. «Ποτέ δεν λέει όχι όταν τον χρειάζεσαι, είναι ένας καλός διπλωμάτης, καλός άνθρωπος και καλός φίλος» σημείωσε ο κ. Κωνσταντίνου.

Ο πρόεδρος της Capital Link, Νίκος Μπορνόζης, αναφέρθηκε στην μεγάλη συμβολή του κ. Φιλίππου στην περυσινή επιτυχημένη διοργάνωση του επενδυτικού συνεδρίου για την Κύπρο στη Νέα Υόρκη, όπου παρευρέθηκε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και υπουργοί.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ, κ. Φίλιπ Κρίστοφερ, σημείωσε την παρουσία του κ. Φιλίππου σε όλες τις δραστηριότητες της παροικίας, αλλά και της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας και το ενδιαφέρον του για τα συνέδρια της ΠΣΕΚΑ στην Ουάσιγκτον.

«Δεν θεωρώ την αποψινή εκδήλωση αποχαιρετιστήρια, αλλά μια τιμητική εκδήλωση με τη δεύτερη οικογένεια μου, την ομογένεια. Χαίρομαι που είχα την ευκαιρία να υπηρετήσω μια ξεχωριστή ομογένεια. Η ομογένεια αποτελεί ένα πολύτιμο κεφάλαιο, μια πολύτιμη αιχμή του δόρατος για την Κύπρο» είπε στην ομιλία του ο κ. Φιλίππου.

Ο κ. Φιλίππου ευχαρίστησε τους συνεργάτες του για την υπηρεσία και την αφοσίωση τους κατά τη διάρκεια της θητεία του στη Νέα Υόρκη, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στην άψογη συνεργασία που είχε με την Κυπριακή Ομοσπονδία και την ΠΣΕΚΑ.

«Μέσω της συνεργασίας μας βλέπουμε αποτελέσματα γιατί υπάρχει κοινός στόχος, κοινή αποστολή που είναι η Κύπρος. Η ομογένεια δεν έχει κόμμα και νοιάζεται μόνο για την Κύπρο. Ο καθένας από εσάς υπηρετεί τη θέση στην οποία έχει εκλεγεί εκτελώντας μια αποστολή. Φεύγω έχοντας ήσυχη τη συνείδηση μου γιατί εκτέλεσα μια αποστολή υπηρετώντας την Κύπρο και την ομογένεια» υπογράμμισε ο κ. Φιλίππου.

Χαιρετισμούς επίσης απηύθυναν ο πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας και του Cyprus Children’s Fund, κ. Σάββας Τσίβικος, ο πρώην Πρέσβης στα Ηνωμένα Έθνη και στις Ηνωμένες Πολιτείες Ανδρέας Ιακωβίδης, η Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη κα Λάνα Ζωχιού, ο Πρόεδρος των Ελλήνων Γιατρών κ. Γιώργος Λιακέας κ.α.

Σημειώνουμε επίσης ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος παρέθεσε την περασμένη εβδομάδα αποχαιρετιστήριο γεύμα προς τιμή του Βασίλη Φιλίππου, στο οποίο παρακάθισαν οι Μόνιμοι Αντιπρόσωποι της Ελλάδας και Κύπρου, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας, παράγοντες της Αρχιεπισκοπής και της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας.